Hranirea la san a celui mic

 Beneficiile hranirii celui mic la san

Multi oameni de stiinta au cazut de acord ca hranirea exclusiv la san timp de 6 luni este asociata cu o multime de beneficii in ceea ce priveste puterea organismului copilului de a lupta cu bolile si a mamei de a-si reveni mai repede dupa nastere ,reducand si riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer. Laptele matern este unul dintre cele mai uimitoare lucruri studiate . Este viu , dinamic si se schimba constant ,conform nevoilor bebelusului. Are toti nutrientii necesari unui copil pana la varsta de 6 luni si este foarte gustos. Isi poate schimba culoarea in functie de ce mananci ca si mamica, daca alimentele consumate contin coloranti chimici de sinteza,laptele matern poate fi chiar si verzui , portocaliu sau albastru. Atunci cand il hranim pe bebe la san , saliva transmite semnale corpului pentru a produce mai mult laptic cu anticorpii specifici si necesari in cazul in care bebelusul este bolnavior . 

 Dar...

Nu este niciun dubiu ca multe dintre mamici se simt confortabil cu hranitul la san in public, insa pentru cele ce nu se simt inca in pielea lor, gasiti aici aveti cateva sfaturi oferite de la alte mamici si de la expertii din intreaga lume.

 Foloseste o paturica care sa acopere

Folosind o paturica , muselina sau chiar o esarfa simpla care sa acopere te va face sa te simti foarte relaxata.

Powder Done By Deer Burp Cloth 2 Pack

Roaga pe cineva sa te insoteasca la inceput

Primele dati sunt cele mai dificile ,de aceea daca poti sa iei pe cineva cu tine , mama , sora , prietena ar fi excelent pentru ati conferi siguranta ca totul este in regula , ca nu se vede prea mult si mai important decat atat , sa te obisnuiesti cu tot procesul. 

Este ilegal pentru oricine sa iti spuna sa pleci dintr-un loc public precum o cafenea , un magazin , tren , autobuz, etc. doar pentru ca il hranesti pe micut la san . Daca cineva doreste sa faca comentarii de acest fel, instiinteaza-l despre faptul ca se afla in ilegalitate .  

Iar in plus..

Foloseste o bluzita speciala sau si mai simplu o vestuta peste orice bluza care ii va oferi suficient spatiu celui mic sa manace si va arata cat mai putin cu putinta.

"Intaia data cand vrei sa il hranesti pe cel mic la san in public ia in consideratie sa fie si cineva cu tine pentru ati spune daca se vede prea mult din ceea ce nu vrei sa se vada. Chiar si mai usor de atat , priveste-te in oglinda de acasa si uita-te in ce pozitie totul este in regula. "           -Andreea , mamica lui Lucas de 1 an si 6 luni 

 

In final , alaptarea la san este un dar uimitor si are o multime de avantaje, dar fiecare mama are dreptul de a alege modalitatea prin care sa isi hraneasca puiutul . Pentru unele mamici procesul vine natural si usor , pentru altele acest lucru pare imposibil , in timp ce mamicile ce trebuie sa se intoarca la serviciu nu prea au de ales .Asadar, alegerea trebuie sa va apartina in intregime iar ceilalti trebuie sa va respecte decizia. Noi ne plecam in fata tuturor mamicilor pentru tot ceea ce faceti ! Echipa de Soricei micuta va saluta !

PS: Carti pentru si despre alaptat :

1.Ghidul pentru alaptare -Jack Newman

2.Breastfeedind with confidence -Sue Cox

3.Ina May's Guide to Breastfeeding -Ina May Gaskin

 

Powder Done By Deer Burp Cloth 2 Pack

Sale

Unavailable

Sold Out